גבינות נפוליאון החדשות – טעימה ושני מתכונים

הבית שלנו הוא בית מגוון מבחינה קולינרית – יש לנו צמחונית אחת, טבעונית אחת, 2 טורפי-כל ואב בית שמשתדל להימנע מפחמימות. עם כל אלה, לא פלא שכשמציעים לנו להתנסות במוצר מזון חדש, אנחנו מיד מסכימים בשמחה. לא משנה מה זה, מישהו בטוח יהנה ממנו. אז הפעם נחתו על שולחננו להתנסות 3 סוגים של גבינות נפוליאון – גבינת השמנת הרגילה של נפוליאון ו-2 סוגים חדשים של נפוליאון, גבינה עם פלפל חלפיניו וגבינה עם בצל.

גבינות נפוליאון

ראשית טעמו יושבי הבית (להוציא הטבעונית, כמובן) מהגבינות ופסקו נחרצות – גבינת השמנת הרגילה טעימה, אבל רגילה, הגבינה עם הבצל טעימה מאוד והגבינה עם פלפל החלפיניו אמנם חריפה, אבל פשוט מעולה (אפילו בן ה-4 הסכים עם הקביעה הזו). אבל חוץ מלנשנש גבינה עם קרקרים או ירקות ליד, כאלה גבינות פשוט דורשות שיכינו מהן משהו יותר מעניין. אז פנינו להצלחה הקבועה שלנו, מתכון הלזניה המשתנה. אנחנו קוראים לו ככה, כי המתכון תמיד משתנה בהתאם לגבינות שיש בבית. הפעם נכנסו ללזניה גם גבינת השמנת של נפוליאון וגם הגבינה עם הבצל.

לזניה עם גבינות נפוליאון

לזניה

מצרכים:
דפי לזניה
קופסת עגבניות מרוסקות גדולה של טל
שן שום כתושה
מעט עלי בזיליקום
כף שמן זית
ביצה
מיכל נפוליאון רגילה
חצי מיכל נפוליאון עם בצל
חצי מיכל קוטג'
מלח ופלפל
פרמזן או גבינה מגוררת אחרת לפיזור מעל

מכינים את הרוטב – בסיר קטן מחממים כף שמן זית, מוסיפים את קופסת העגבניות המרוסקות ורבע כוס מים. מערבבים ומוסיפים מלח, פלפל, שן שום כתושה ועלי בזיליקום קצוצים. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה עוד 5 דקות.

מכינים את תערובת הגבינות – בקערה מערבבים את הגבינות, הביצה, מלח ופלפל.

להכנת הלזניה – בתבנית מורחים ככף מרוטב העגבניות. מסדרים מעל שכבה של עלי לזניה ועליהם מורחים כשליש מכמות הרוטב.

לזניה עם גבינות נפוליאון

מפזרים מעל הרוטב כשליש מכמות הגבינות. מורחים הכל היטב, כך שיכסה את כל עלי הלזניה (אפשר עם הידיים, אם יש לכם ילדים קטנים, הם מאוד יהנו לעשות את זה). מניחים שוב שכבה של עלי לזניה ומעל עוד שליש מכמות הרוטב ושליש מכמות הגבינות, שוב עלי לזניה ואת שארית הרוטב ושארית הגבינות. מפזרים מעל הכל פרמזן מגורר.

לזניה עם גבינות נפוליאון

מכניסים לתנור מחומם ל-180 מעלות לכ-20-25 דקות, עד שהלזניה נראית שחמחמה ויפה. חותכים ומגישים.

לזניה עם גבינות נפוליאון

לצד הלזניה התחשק לנו הפעם תירס, אבל משודרג. במקום לבשל אותו כרגיל, קלינו על מחבת.

תירס צלוי עם גבינת נפוליאון חלפיניו

מצרכים:
4 קלחי תירס
רבע כוס שמן זית
כף שמן קוקוס
כף דבש או סילאן
שן שום כתושה
מלח ופלפל
להגשה – גבינת נפוליאון עם פלפל חלפיניו

תירס צלוי עם גבינות נפוליאון

מערבבים בקערה את כל החומרים פרט לקלחי התירס ולגבינת הנפוליאון. מברישים את התירס בבלילה.
מחממים מחבת כבדה ומניחים בה את התירס. מברישים את התירס בבלילה בכל 3-4 דקות ומסובבים מעט. מוציאים כשהתירס שחום ורך (אפשר גם להוציא קודם, אם אוהבים את התירס טרי), אחרי כ-20-25 דקות. מורחים מעל גבינת נפוליאון עם פלפל חלפיניו ומגישים.

בתיאבון!

 

ומה אתם אומרים?